Vprašajte nas:  030 919 555  (9-16h)

.Biopark - Sezamovo olje, 100ml

€4.90


Dodaj v košarico:

  


Sezamovo olje, nerafinirano, hladno stiskano. (Sesamum indicum), 100 ml.

Poreklo: Indija
Opis: Olje je hladno stisnjeno iz sezamovih semen. Je svetlo rjave barve ter ima značilen vonj po sezamovih semenih i nspominja na oreške. V kožo se lepo vpija in naredi kožo mehko ter navlaženo. Pri masaži ne umaže rjuh.

Pomembne učinkovine: Sezamovo olje je zelo bogato z vitamini E in B6 ter minerali, kot so kalcij, magnezij in fosfor. Ima veliko antioksidantov in poli-nenasičenih maščobnih kislin – največ linolne in oleinske, pa tudi palmitinsko in stearinsko.

Uporaba: Je odlično za vlaženje in mehčanje kože ali las ter je popularno masažno olje, tudi v kombinaciji z drugimi nosilnimi olji ter eteričnimi olji. V Indiji ga tradicionalno uporabljajo za masažo stopal, zelo dobro pa se odnese tudi za nego las in lasišča. Ob redni uporabi odlično nahrani kožo in je še posebej kristno za suho kožo obraza ali telesa. Kožo pomaga obnavljati in jo ohranja mladostno, nudi pa tudi blago zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.
Nega obraza: Nanesite manjšo količino olja na očiščeno kožo obraza, ki ste jo prej navlažili s tonikom ali hidrolatom.
Nega telesa: Po kopanju ali tuširanju nanesite na še vlažno kožo in dobro vtrite. Za masažo lahko nosilnemu olju dodate nekaj kapljic eteričnega olja.
Nega las: Vtrite sezamovo olje v lase in vmasirajte v lasišče. Pustite delovati nekaj ur ali čez noč, nato umijte lase z naravnim šamponom.

Rok uporabe: Sezamovo olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob pravilnem shranjevanju (na hladnem mestu, zaščiteno pred direktno svetlobo). Priporočamo hranjenje v hladilniku po odprtju.
Sestava: Sesamum indicum.

**********

Za izdelke Biopark Cosmetics uporabljamo preverjeno embalažo vrhunske kakovosti, certificirano primerno za živila in kozmetiko. Dodatni testi, ki jih je naredil proizvajalec, zagotavljajo, da tudi ob daljšem segrevanju katerekoli snovi iz embalaže ne prehajajo v izdelek.

Tako ostaja vsebina nespremenjena, zaščitena in visoke kakovosti.


**********

 

 

 

   • Proizvajalec: Biopark Cosmetics