Vprašajte nas:  030 919 555  (9-16h)

.


Eterična olja

Biopark - Eterično olje jelke, 5 ml

€8.90


Dodaj v košarico:

  


Eterično olje jelke, 5 ml

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobiva se s parno destilacijo jelkinih iglic in je rumeno rjave barve. Ima zelo svež, lesen, zemeljski in nekoliko sladek vonj. Pomaga lahko pri bronhitisu, astmi, pljučnici in drugih pljučnih obolenjih, saj pomirja kašelj, spodbuja žleze z notranjim izločanjem in izboljša prekrvavitev. Uporablja se lahko tudi kot pomoč pri artritisu, za masažo pri bolečinah v mišicah, revmatizmu in vnetju sinusov. Odlično osveži zrak v bolniških sobah, kjer ga uporabimo v izparilniku.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: kamilica, bosvelija, sivka, limona in mirta.
Zanimivosti: Je visok iglavec, ki živi dolgo. Že v daljni zgodovini so ji rekli zdravilec iz gozdov ter jo uporabljali pri mišičnih bolečinah in zaradi izboljšanja pri težavah z dihanjem. Jelka je tudi nepogrešljiva v prazničnem času, ko jo prinesemo v hišo in okrasimo, o njej je navdušeno pisal Shakespeare in znana je tudi pravljica o jelki, ki jo je spisal Hans Christian Andersen. Že naše babice pa so spomladi pripravljale sirup iz jelkinih (ali smrekovih) vršičkov, ki so jih zmešale s sladkorjem, da se je izločilo zdravilno olje, ki pomaga pri kašlju.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko draži kožo in sluznice. Svetujemo previdnost pri nosečnicah in majhnih otrocih.
Sestava: Abies Alba.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:

Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

                              

Piktogram:          

 

Opozorilna beseda:       POZOR                        

Stavek o nevarnosti:

H226            Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

H315            Povzroča draženje kože.

H319            Povzroča hudo draženje oči.

 

Previdnostni stavek:

P305 + P351 + P338         PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.                

Dodatni stavki o nevarnosti:

Ni dodatnih stavkov o nevarnosti  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics