Vprašajte nas:  030 919 555  (9-16h)

.


Eterična olja

Biopark - Ekološko eterično olje čajevca, 10ml

€6.60


Dodaj v košarico:

  


Eterično olje čajevca, iz ekološke pridelave, 10 ml


Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo listov čajevca. Je bledo rumene barve ali brezbarvno in ima zelo svež, medicinski vonj z značilnimi podtoni zelišč in mentola. Znano je po tem, da močno stimulira imunski sistem. Masaža z (razredčenim) oljem čajevca pred operacijo lahko okrepi telo in zmanjša po-operativni šok. Z uporabo v izparilniku lahko pomaga pri prehladu, ošpicah, vnetju sinusov in virusnih infekcijah. V izdelkih za nego kože in las se izkaže pri negi aknaste in problematične, mastne kože, odstranjuje prhljaj in pomaga proti ušem.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: cimet, muškatna kadulja, nageljnove žbice, pelargonija, sivka, limona, mira, muškatni orešček, palisander, rožmarin in timijan.

Zanimivosti: Čajevec je manjše drevo ali grm z ozkimi listi, zraste lahko do 7 metrov visoko. Uspeva na močvirnatih tleh, sedaj pa ga marsikje gojijo v plantažah. Je zelo trpežno drevo, za pridelavo olja jih obrežejo vsaki dve leti. Olje čajevca so že davno uporabljali avstralski Aborigini, dolgo pa se uporablja tudi v aromaterapiji. Tako je cenjeno, da so bili med drugo svetovno vojno nabiralci čajevca oproščeni služenja vojaščine, dokler se ni pridelalo dovolj eteričnega olja. Vsak vojak in mornar ga je nato dobil kot del nujne opreme, da so si lahko pomagali pri inficiranih ranah in tropskih boleznih.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri nekaterih ljudeh.

Sestava: Melaleuca Alternifolia.

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:

Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

                              

Piktogram:                              

 

Opozorilna beseda:              POZOR

                              

Stavek o nevarnosti:

H226             Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

H302           Zdravju škodljivo pri zaužitju.

H315           Povzroča draženje kože.

 

Previdnostni stavek:

P261                     Ne vdihavati prahu/ dima/ plina/ meglice/ hlapov/ razpršila.

P305 + P351 + P338         PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut.

Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.

Dodatni stavki o nevarnosti:

Ni dodatnih stavkov o nevarnosti  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics