Vprašajte nas:  030 919 555  (9-16h)

.Domači test Borelioza

€15.10


Dodaj v košarico:

  


Domači test za ugotavljanje okužbe z Lymsko Boreliozo (po piku klopa)

NA KRATKO O LYMSKI BORELIOZI
Lymska borelioza ali borelija je bolezen, ki napade živčni sistem in lahko vodi do resnih nevroloških motenj. Infekcija lahko vodi tudi do kožni obolenj in artritisa. Boreliozo povzročajo bakterije borelije, ki se večinoma prenašajo prek klopov. Klopi so žuželke, ki se zadržujejo v gozdovih in grmičevju v zmernem klimatskem pasu.  Klopi se lahko okužijo z bakterijami borelije. Okužba se lahko prenese na človeka ob piku (ugrizu) okuženega klopa v roko, nogo ali kak drug del telesa, ki ni zaščiten z obleko ali primernimi sredstvi . Tveganje za prenos okužbe je okoli 1%-2%. 3 do 10 dni po piku, lahko pa celo več tednov ali mesecev kasneje, se pokažejo znaki okužbe, če je do nje prišlo, v obliki značilnega eritema (rdečine na koži). Ta rdečina nastane na mestu pika klopa ter je videti kot obroč, ki se sčasoma širi, na sredini pa je koža bleda.
Obenem se lahko pojavi tudi vročina (povišana telesna temperatura). V primeru okužbe z borelijo, reagira imunski sistem z proizvodnjo protiteles proti bakterijam borelije. Posebno vrsto protiteles, Imunoglobulini M (IgM), lahko zaznamo v krvi 2-4 tedne po okužbi.

KDAJ NAJ IZVEDEM TEST?
Easy Home Test za lymsko boreliozo – po piku klopa lahko uporabite v roku do 2 ali 4 tedne po piku klopa ali če se na mestu pika (ugriza) pojavi značilna rdečina.

ZA KAJ SE TA TEST UPORABLJA?
Easy Home Test za lymsko boreliozo – po piku klopa se uporablja za domače ugotavljanje prisotnosti protiteles proti bakterijam borelije v krvi. Te bakterije povzročajo bolezen, poznano kot borelijo oz. lymsko boreliozo. Bakterije vstopijo v telo ob piku klopa(v roko, nogo ali kater koli drug nezaščiten del telesa), ki je okužen z njimi.
Izvedba testa je enostavna. Rezultate lahko odčitate že po 10 minutah in ugotovite, ali ste morda okuženi.

KAKO TEST DELUJE?
Če je oseba okužena z bakterijami borelije, prične imunski sistem tvoriti posebna protitelesa IgM  (Imunoglobuline M) proti tem bakterijam. Protitelesa krožijo po krvi in se vežejo na obstoječe bakterije.
S pomočjo Easy Home Testa za lymsko boreliozo – po piku klopa lahko ugotovite, če se v krvi nahajajo protitelesa IgM. Po nanosu majhne količine krvi na testno napravo, se v roku 10 minut v testnem okencu pojavita ena (če v krvi ni protiteles IgM) ali dve (Če so v krvi prisotna protitelesa IgM) obarvani črti.  • Proizvajalec: Imhotep