Vprašajte nas:  030 919 555  (9-16h)

.Domači test Alergije

€12.05


Dodaj v košarico:

  


Domači test za ugotavljanje alergij

NA KRATKO O ALERGIJAH
Alergija je reakcija imunskega sistema v našem telesu na tujke – alergene. Ti alergeni se lahko nahajajo na primer v hišnem prahu, dlaki živali ali določenih živilih. Pri osebah, ki so občutljivi na te alergene, se pojavijo alergične reakcije. Najpomembnejši simptomi alergij so: rdečina kože, izpuščaji, solzenje, ponavljajoče kihanje, in otekline. Taki simptomi se lahko pojavijo tudi ob virusni ali bakterijski okužbi, kot je so primer gripa, prehlad ali vneto grlo. Alergije se lahko razvijejo v različnih življenjskih obdobjih.

KDAJ NAJ IZVEDEM TEST?
Easy Home Test za ugotavljanje alergij uporabite, kadar se pojavijo simptomi alergij, kot so rdečina kože ali oči, kožni izpuščaji, srbenje, solzenje, ponavljajoče kihanje – ob prisotnosti alergenih snovi  (hišni prah, cvetni prah itd) ali v kontaktu z živalmi (psi, mačke) ali pa otekanje po zaužitju določene hrane.  Ta test lahko izvedete ob katerem koli času dneva.
Test ni namenjen za uporabo na otrocih, mlajših od 15 let.
Občutljivost testa je nastavljena za odrasle osebe.

ZA KAJ SE TA TEST UPORABLJA?
Easy Home Test za ugotavljanje alergij se uporablja za domače ugotavljanje prisotnosti protiteles IgE (imunoglobulini) v krvi. Če so ta IgE protitelesa v krvi v povečanih količinah, se lahko sprožijo alergijske reakcije. Najpomembnejši simptomi alergij so: pordele oči, solzenje, značilni izpuščaji ali rdečina na koži, ponavljajoče kihanje in otekline.
Taki simptomi se lahko pojavijo tudi ob virusni ali bakterijski okužbi, kot je so primer gripa, prehlad ali vneto grlo.
Izvedba testa je enostavna. Rezultate lahko odčitate že po 10 minutah.

KAKO TEST DELUJE?
Protitelesa IgE se v telesu tvorijo kot reakcija na prisotnost enega ali več alergenov (snovi, ki povzročajo alergijo). S pomočjo Easy Home Testa za ugotavljanje alergij lahko ugotovite, če je koncentracija določenih IgE protiteles v krvi višja od običajne. Po nanosu majhne količine krvi na testno napravo, se v roku 10 minut v testnem okencu pojavita ena (pri normalni vrednosti IgE) ali dve (pri povišani vrednosti IgE) obarvani črti.  • Proizvajalec: Imhotep